keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Facelift

Hei IhaNaiset!

Aiemmin mainitsin tiistain hemmottelutuokiosta, kyse oli naamani tarvitsemasta pakollisesta, säännöllisestä hoidosta.
Kärsin rosaceasta eli suomeksi ruusufinnistä, joka puhkesi muutama vuosi sitten aivan ilmeisen stressin seurauksena. Rosaceasta olen lukenut paljon ja sen alkuperä on ilmeisen hämärän peitossa. 
Jotten joutuisi tukeutumaan radikaaleihin menetelmiin ihotautilääkärin vastaanotolla, olen valinnut vaihtoehtoisen tien. Hoitomuotona se ei ehkä ole kaikkein miellyttävin, mutta puitteet joissa hoito tehdään ovatkin sitten aivan upeat. Helsingissä Erottajalta astutaan pienestä huomaamattomasta ovesta sisään Helsinki Dayspahan, alakerrassa on pieni myymälä sekä ajanvarauspiste. Itse hoitotilat ovat yksi kerros ylöspäin. Yläkerrasta löytyy pieni respa, jossa sinut toivotetaan tervetulleeksi ja mukaasi saat kylpytakin ja tossut sekä sinut saatetaan henkilökohtaisesti ohjeiden kera pukuhuoneeseen. Pukuhuoneissa on hämärä valaistus ja ihana itämainen tunnelma. Pukuhuoneesta voit siirtyä ns. lounge-tilaan odottamaan hoidon alkua. Itse saavun paikalle aina n. ½ tuntia aiemmin, jotta ehdin nauttia viipyilevästä tunnelmasta sekä juoda lasin vettä ja napata pari kuivattua hedelmää ja lukea joitakin lehtiä ja löhötä hetken ihanalla divaanilla huovan alla.

Minulla on vakihoitaja Sari, jonka kanssa olemme tulleet tutuiksi rosacea-vuosien aikana, Sari otti minut siipiensä suojaan edellisen hoitajani jäädessä mammikselle.
Itse hoidossa kasvot puhdistetaan ensin, jonka jälkeen niille levitetään kunkin kerran arvioinnista riippuen kanelikuorintaa, happovaipan rakentajaa tms. näiden jälkeen kasvoille laitetaan naamio, joka vaikuttaa 45 min. Naamio kovettuu aivan kipsin tyyliseksi kovaksi kerrokseksi, joten sitä ei suositella klaustrofobiasta kärsiville. Se voi nimittäin aiheuttaa aikamoisia paniikkioireita. Kun naamio sitten poistetaan, tuntuu kun kasvot imaisisivat itseensä happea oikein megasuulakkeella. Tuo tunne on aivan fantastinen. Itse hoito on nimeltään "Total skin revision" ja nimensä mukaisesti se on tosiaan totaalinen uudistus ja aika radikaali sellainen. Hoito tehdään Dannén tuotteilla, joita  minulla on myös kotihoitotuotteina. Ihon kunto arvioidaan joka kerta (hoito tehdään minulle n. 6 viikon välein) ja kotiinviemisenä on aina yksilölliset räätälöidyt kotihoito-ohjeet. Tämän lisäksi Sari muistaa aina napata kulmakarvani aisoihin sekä rasvata ja hieroa käteni. Samalla höpötämme viimeiset kuulumiset. Loppuajan muumiona vietän yleensä nokosten merkeissä, juu ja vaikka naamio kovettuukin ja saattaa kutista voi sen kanssa ottaa tirsat.
Parasta hoitopäivässä on kuitenkin itse hoitola, jossa on niin rauhallinen ja seesteinen ilmapiiri, että se itsessään saa melkein nirvanaan.

Mikäli tulet visiitille Helsinkiin kannattaa ehdottomasti käydä hoidossa. Mikä parasta on Dayspa huomioinut myös meidät isompikokoiset, sillä päällesi saat ihanan ison, muhkean ja kerrankin riittävän suuren kylpytakin.



Ps. Vinkkinä puolisoille voi kertoa, että Dayspahan saa ostaa lahjakortteja netistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti